Search here...
TOP
prvata prespana nok
FEATURED

На 30.12.2021 година (13+ м) прв пат заспа и не се разбуди цела вечер. Спиеше од 7 часот вечер до 7:30 часот сабајле. Со Дејан за прв пат после цела година станавме наспани пред Зои да се разбуди. Беше наспана, расположена кога стана, а морам да признам дека и ние бевме пресреќни.

Нашата приказна за спиењето (10-12 месеци)
FEATURED

Од 10 месеци почна нова етапа во нашата приказна за спиењето. Зои почна да иде во градинка, а воедно ја префрливме да спие сама во својата соба. Тука почнаа и новите предизвици со спиењето.

Нашата приказна за спиењето (4-6 месеци)
FEATURED

По воведувањето на вечерната рутина за спиење работите навистина тргнаа во подобра насока. Зои многу полесно заспиваше, имаше константно време кога заспиваше и тоа беше во разумно време. Но, четвртиот месец се случи нештото од кое се плашев, а тоа е регресија на спиењеto (sleep regression)

Нашата приказна за спиењето (0-3 месеци)
FEATURED

Добредојдовте во моето патешествие за спиењето, се надевам овие приказни и моето искуство ќе ви помогнат да не ги правите истите грешки и да имате поуспешна приказна за спиењето од самиот старт. 

Odmor 2022
FEATURED

Имавме големи планови каде да одиме на годишен одмор. Кападокија, Барселона, Италија беа само дел од дестинациите за кои се размислувавме. Но, имавме еден неуспешен обид за патување во Белград каде завршивме на клиника па затоа се решивме да одиме на поблиско место во Грција.

Follow dragana.nikoloska