FEATURED

Бидејќи сум поборник за Монтесори методологијата се осеќам должна да ви кажам како иде процесот за одвикнување на пелени по Монтесори. Инаку, искрено не го користевме целосно овој пристапот кога се одвикнувавме од носење на пелени

Тренинг за одвикнување од носење пелени | Trening za odviknuvanje od nosenje na peleni
FEATURED

Некаде околу втората година од животот децата, зборовите „одвикнување од пелени“ почнуваат да навлегуваат во мислите на родителите, често со чувство на неизбежен страв…

Тренинг за одвикнување од носење пелени | Trening za odviknuvanje od nosenje na peleni
FEATURED

По она што може да изгледа како бескрајно менување пелени (и бескрајни битки за менување пелени), има смисла дека сте подготвени да ги откачите пелените и да започнете со процесот на одвикнување и вршење нужда во нокшир/шолја.

Документација за вадење пасош за бебе
FEATURED

Постои доста обемна бирократија која треба да се направи по раѓањето на бебето. Бидејќи јас ја поминав целата процедура на вадење на сите документи од листата сакав да ја споделам постапката на вадење на документите бидејќи знам дека има доста прашања на оваа тема.

Вреќичка за спиење tiny angels
FEATURED

Зои имаше 9 месеци кога помина летото и кога времето се залади за да е потребно да ја покријам навечер. Во овој период ја преместивме да спие во нејзината соба сама и беше потешко да ја ѕиркам за да видам дали е покриена. Затоа се решивме да земеме вреќичка за спиење.

Gradinka Srnicka
FEATURED

Тргнувањето во градинка на Зои беше многу важен настан за целото семејство. После 9 месеци заедно 24/7 оддеднаш се одделуваме на подолг временски период. Моето бебе оддеднаш премина од еден во друг животен период. Поребна ни беше адаптација на двете 🙂 

Топ 5 апликации кои најмногу ги користам за бебе
FEATURED

Во време на паметни телефони, постојат одредени апликации кои го олеснуваат секојдневието на една мајка. Во овој пост сакам да ги споделам апликациите кои највеќе ги користам кога е во прашање Зои.