Search here...
TOP
FEATURED

Бидејќи сум поборник за Монтесори методологијата се осеќам должна да ви кажам како иде процесот за одвикнување на пелени по Монтесори. Инаку, искрено не го користевме целосно овој пристапот кога се одвикнувавме од носење на пелени

Тренинг за одвикнување од носење пелени | Trening za odviknuvanje od nosenje na peleni
FEATURED

Некаде околу втората година од животот децата, зборовите „одвикнување од пелени“ почнуваат да навлегуваат во мислите на родителите, често со чувство на неизбежен страв…

Тренинг за одвикнување од носење пелени | Trening za odviknuvanje od nosenje na peleni
FEATURED

По она што може да изгледа како бескрајно менување пелени (и бескрајни битки за менување пелени), има смисла дека сте подготвени да ги откачите пелените и да започнете со процесот на одвикнување и вршење нужда во нокшир/шолја.

Смирувачка сензорна игра со лаванда пред заспивање
FEATURED

Сензорните активности не секогаш значат високоенергетски, брзи или неуредни активности. Некои сензорни активности помагаат да се смират децата и да донесат мир и спокој во нивните мали срца.

Документација за вадење пасош за бебе
FEATURED

Постои доста обемна бирократија која треба да се направи по раѓањето на бебето. Бидејќи јас ја поминав целата процедура на вадење на сите документи од листата сакав да ја споделам постапката на вадење на документите бидејќи знам дека има доста прашања на оваа тема.