FEATURED

Една од активностите од адвент календарот ни беше изработка на брадата на Дедо Мраз со помош на памук – едноставна активност која ветува забава и насмевки за вашите мали деца.

FEATURED

За некој кој не е многу по цртањето, мора да се снаоѓа со печатени материјали 🙂 Ако ви сте како мене, еве ви предлог активност што може да ја правите со вашите најмали.

Активност со лепење, листопадно дрво од природни материјали
FEATURED

Доколку сакате едноставна и интересна есенска активност со која ќе ја побудите креативноста на децата, во овој блог пост ќе ви покажам како да создадете прекрасна есенска уметност во која изработка ќе уживате двајцата.

FEATURED

Бидејќи сум поборник за Монтесори методологијата се осеќам должна да ви кажам како иде процесот за одвикнување на пелени по Монтесори. Инаку, искрено не го користевме целосно овој пристапот кога се одвикнувавме од носење на пелени

Тренинг за одвикнување од носење пелени | Trening za odviknuvanje od nosenje na peleni
FEATURED

Некаде околу втората година од животот децата, зборовите „одвикнување од пелени“ почнуваат да навлегуваат во мислите на родителите, често со чувство на неизбежен страв…

Тренинг за одвикнување од носење пелени | Trening za odviknuvanje od nosenje na peleni
FEATURED

По она што може да изгледа како бескрајно менување пелени (и бескрајни битки за менување пелени), има смисла дека сте подготвени да ги откачите пелените и да започнете со процесот на одвикнување и вршење нужда во нокшир/шолја.

Смирувачка сензорна игра со лаванда пред заспивање
FEATURED

Сензорните активности не секогаш значат високоенергетски, брзи или неуредни активности. Некои сензорни активности помагаат да се смират децата и да донесат мир и спокој во нивните мали срца.