Вреќичка за спиење tiny angels
FEATURED

Зои имаше 9 месеци кога помина летото и кога времето се залади за да е потребно да ја покријам навечер. Во овој период ја преместивме да спие во нејзината соба сама и беше потешко да ја ѕиркам за да видам дали е покриена. Затоа се решивме да земеме вреќичка за спиење.

Pametna tabla za bebinja
FEATURED

Паметна табла е најдобрата бебешка сензорна играчка. Тоа е табла на која се наоѓаат многу работи што бебето или мало дете може да ги допре, сврти, отвори, затвори, притисне, лизга, префрлува – и многу повеќе. Во постот ќе прочитате како ја направиме сензорната табла за Зои и повеќе идеи што се може да вклучите доколку се одлучите да направите и вие!

Zoi 11 meseci
FEATURED

Овој месец се мачевме со настинки, со вируси и бактерии. Беше сосема очекувано дека штом почне да оди во градинка ќе почнат и овие проблеми. Посебно бидејќи во градинка почна да оди во Септември кога започнува и сезоната на вируси.

Gradinka Srnicka
FEATURED

Тргнувањето во градинка на Зои беше многу важен настан за целото семејство. После 9 месеци заедно 24/7 оддеднаш се одделуваме на подолг временски период. Моето бебе оддеднаш премина од еден во друг животен период. Поребна ни беше адаптација на двете 🙂 

Топ 5 апликации кои најмногу ги користам за бебе
FEATURED

Во време на паметни телефони, постојат одредени апликации кои го олеснуваат секојдневието на една мајка. Во овој пост сакам да ги споделам апликациите кои највеќе ги користам кога е во прашање Зои.