Search here...
TOP
Игри и активности Мајчинство

DIY играчка диндолино

Диндолино е играчка со прстени со неколку големини кои се редат на постолје од најголемо кон најмало.Оваа играчка помага да се развие координација око-рака, да се поттикне решавање проблеми и да се научи препознавање на бои и секвенционирање на големина. Реално повеќето од нас ја имаме дома.

Инспирирана од оваа играчка на Зои и направив една поедноставена верзија на играчката која секој може да ја направи дома. Потребен ви е само држач за бришачи и потрошена ролна од бришчи или тоалетна хартија. Јас на Зои и ја правам после секоја потрошена ролна, што во нашиот случај е на 2-3 дена.

На видеото може да видите како се прави.

Home with Zoe
TAGS:

«

»

Претплати се
Известување за
guest
0 Comments
Внатрешни коментари
Прегледај ги коментарите