prvata prespana nok
FEATURED

На 30.12.2021 година (13+ м) прв пат заспа и не се разбуди цела вечер. Спиеше од 7 часот вечер до 7:30 часот сабајле. Со Дејан за прв пат после цела година станавме наспани пред Зои да се разбуди. Беше наспана, расположена кога стана, а морам да признам дека и ние бевме пресреќни.

Нашата приказна за спиењето (10-12 месеци)
FEATURED

Од 10 месеци почна нова етапа во нашата приказна за спиењето. Зои почна да иде во градинка, а воедно ја префрливме да спие сама во својата соба. Тука почнаа и новите предизвици со спиењето.

Нашата приказна за спиењето (4-6 месеци)
FEATURED

По воведувањето на вечерната рутина за спиење работите навистина тргнаа во подобра насока. Зои многу полесно заспиваше, имаше константно време кога заспиваше и тоа беше во разумно време. Но, четвртиот месец се случи нештото од кое се плашев, а тоа е регресија на спиењеto (sleep regression)

Нашата приказна за спиењето (0-3 месеци)
FEATURED

Добредојдовте во моето патешествие за спиењето, се надевам овие приказни и моето искуство ќе ви помогнат да не ги правите истите грешки и да имате поуспешна приказна за спиењето од самиот старт. 

Играчка со прстени - Дандолино | Igracka so prsteni - dandolino
FEATURED

Диндолино е играчка со прстени со неколку големини кои се редат на постолје од најголемо кон најмало.Оваа играчка помага да се развие координација око-рака, да се поттикне решавање проблеми и да се научи препознавање на бои и секвенционирање на големин

Активност за тодлери со пластични шишиња
FEATURED

Периодов Зои многу ја интересираат шишиња. Сака да ги отвара капачињата, да ги затвара и тоа и одзема многу внимание. Откако некое време ја набљудував и го заклучив тоа, решив да и даправам една едноставна DIY играчка со која ќе може да ја вежба новата вештина.