Search here...
TOP
Мајчинство Совети

Документи за новороденче

Документација за вадење пасош за бебе

Постои доста обемна бирократија која треба да се направи по раѓањето на бебето. Бидејќи јас ја поминав целата процедура на вадење на сите документи од листата сакав да ја споделам постапката на вадење на документите бидејќи знам дека има доста прашања на оваа тема. Се потрудив да опфатам што е можно повеќе информации и се извинувам доколку поради одредени околности тоа што е пишано нема да биде валидно за вас, на пример поради различно место на живеење и слично.

Ова е листата на сите документи. Доколку кликнете на документот кој ве интересира, ќе ве одведе на посебен пост каде што е детално објанета постапката за вадење на истиот документ.

  1. Отворање породилно отсуство

  2. Еднократна парична помош за новороденче

  3. Документација за издавање извод од матична книга на родените

  4. Издавање здраствена книшка за бебе

  5. Документација за вадење прв пасош

  6. Документација за упис на бебе во градинка

Home with Zoe

«

»

Претплати се
Известување за
guest
0 Comments
Внатрешни коментари
Прегледај ги коментарите