Gradinka Srnicka
FEATURED

Драги родители, уписот на детето во градинка ќе биде најтешкото нешто што ќе го направите во животот. Во постов нема да навлегувам во тоа КАКО ќе го запишете детето во градинка, туку кој документи ви се потребни за упис.

dokumentacija potrebna za vadenje porodilno otsustvo
FEATURED

Секое вработено лице има право на надоместок на плата за време на породилно отсуство, под услов ако се работи за осигурено лице кое има засновано постојан работен однос. Како се отвора породилно отсуство и кои документи се потребни може да прочитате на постот.

Doenje so ljubov
FEATURED

Уште кога бев трудна со Зои 100% бев убедена дека ќе дојам. Не ми поминуваше на памет дека е можна друга алтернатива. Но, не бев свесна дека доењето носи големи предизвици кои потребно е да се поминат за да се осетат бенефитите.

lekarstva za odmor
FEATURED

Во овој пост ќе објавам листа на средства и лекови препорачана од педијатар кои ги набавивме за одмор. Повеќето од нив ги земавме за секој случај и за среќа не беа искористени, но секако е добро да ги понесете.

Килажа во бременост
FEATURED

Зголемувањето на телесната тежина за време на бременоста е нормално и потребно, но се препорачува бремените жени качат од 0,5-2 кг во текот на првите 3 месеци од бременоста, и по пола килограм неделно за време на остатокот од бременоста.