Search here...
TOP
Игри и активности Мајчинство

Запознавање со топло-ладно

Senzorna aktivnost toplo-ladno | Сензорна активност топло-ладно

Ова е еден предлог на сензорна активност каде за прв пат се запознаваме со концептите топло и ладно. Секако не очекувам 9 месечно бебе веднаш да разбере што е ладно, а што топло, но е интересна активност за љубопитните дечиња.

Потребно ви е:

  • 2 пластични шишиња
  • ладна и топла вода

Едното шише го полните со ладна вода (може и со мраз), а другото со топла вода (доволно топла да можете без проблем да го држите во рака). Шишињата ги давате на бебето да ги истражува, а вие може да се релаксирате со кафенце и да го следте како се забавува 🙂

Home with Zoe

«

»

Претплати се
Известување за
guest
0 Comments
Внатрешни коментари
Прегледај ги коментарите