Килажа во бременост
FEATURED

Зголемувањето на телесната тежина за време на бременоста е нормално и потребно, но се препорачува бремените жени качат од 0,5-2 кг во текот на првите 3 месеци од бременоста, и по пола килограм неделно за време на остатокот од бременоста.